Multiple Choice Questions and Answers on Hybrid Parameters

Multiple Choice Questions and Answers on Hybrid Parameters

Q1. Hybrid means ………………

  1. Mixed
  2. Single
  3. Unique
  4. None of the above

Answer : 1

Q2. There are …………… h parameters of a transistor

  1. Two
  2. Four
  3. Three
  4. None of the above

Answer: 2

Q3. The h parameter approach gives correct results for …………

  1. Large signals only
  2. Small signals only
  3. Both small and large signals
  4. None of the above

Answer: 2

Q4. A transistor behaves as a linear device for ………….

  1. Small signals only
  2. Large signals only
  3. Both small and large signals
  4. None of the above

Answer : 1

Q5. The parameter hie stands for input impedance in ………..

  1. CB arrangement with output shorted
  2. CC arrangement with output shorted
  3. CE arrangement with output shorted
  4. None of the above

Answer : 3

Q6. The dimensions of hie parameter are ………..

  1. Mho
  2. Ohm
  3. Farad
  4. None of the above

Answer : 2

Q7. The hfe parameter is called ……………. in CE arrangement with output shorted

  1. Voltage gain
  2. Current gain
  3. Input impedance
  4. None of the above

Answer : 2

Q8. If the operating point changes, the h parameters of transistor ………..

  1. Also change
  2. Do not change
  3. May or may not change
  4. None of the above

Answer : 1

Q9. The values of h parameter of a transistor in CE arrangement are ……………… arrangement

  1. The same as for CB
  2. The same as for CC
  3. Different from that in CB
  4. None of the above

Answer : 3

Q10. In order to determine hfe and hie parameters of a transistor, ………… is an a.c. short-circuited

  1. Input
  2. Output
  3. Input as well as output
  4. None of the above

Answer : 2

Q11. If temperature changes, h parameters of a transistor ………….

  1. May or may not change
  2. Do not change
  3. Also change
  4. None of the above

Answer : 3

Q12. In CE arrangement, the value of input impedance is approximately equal to …………..

  1. Hie
  2. Hoe
  3. Hre
  4. None of the above

Answer : 1