Multiple Choice Questions and Answers on Integrated Circuits

Multiple Choice Questions and Answers on Integrated Circuits

PCBWay

In addition to reading the questions and answers on my site, I would suggest you to check the following, on amazon, as well:

DRex Electronics

Q1. An IC has …………….. size

  1. Very large
  2. Large
  3. Extremely small
  4. None of the above

Answer : 3

Q2. ICs are generally made of ………………

  1. Silicon
  2. Germanium
  3. Copper
  4. None of the above

Answer : 1

Q3. ……………… ICs are the most commonly used

  1. Thin films
  2. Monolithic
  3. Hybrid
  4. None of the above

Answer : 2

Q4. The most popular form of IC package is ……………..

  1. DIL
  2. Flatpack
  3. TO-5
  4. None of the above

Answer : 2

Q5. ……………. cannot be fabricated on an IC

  1. Transistors
  2. Diodes
  3. Resistors
  4. Large inductors and transformers

Answer : 4

Q6. An audio amplifier is an example of ………………

  1. Digital IC
  2. Linear IC
  3. Both digital and linear IC
  4. None of the above

Answer : 2

Q7. The active components in an IC are ………….

  1. Resistors
  2. Capacitors
  3. Transistors and diodes
  4. None of the above

Answer : 3

Q8. We use ……………….. ICs in computers

  1. Digital
  2. Linear
  3. Both digital and linear
  4. None of the above

Answer : 1

Q9. The SiO2 layer in an IC acts as ………….

  1. A resistor
  2. An insulating layer
  3. Mechanical output
  4. None of the above

Answer : 2

Q10. ICs are used in ……………

  1. Linear devices only
  2. Digital devices only
  3. Both linear and digital devices
  4. None of the above

Answer : 3

Q11. A transistor takes …………… inductor on a silicon IC chip

  1. Less space than
  2. More space than
  3. Same space as
  4. None of the above

Answer : 1

Q12. The most popular types of ICs are …………..

  1. Thin-film
  2. Hybrid
  3. Thick-film
  4. Monolithic

Answer : 4

Q13. Digital ICs process …………….

  1. Linear signals only
  2. Digital signals only
  3. Both digital and linear signals
  4. None of the above

Answer : 3

Q14. Operational amplifiers use …………..

  1. Linear ICs
  2. Digital ICs
  3. Both linear and digital ICs
  4. None of the above

Answer : 2

Q15. Which of the following is most difficult to fabricate in an IC?

  1. Diode
  2. Transistor
  3. FET
  4. Capacitor

Answer : 4

Check out the ultimate resource on Basic Electronics Questions and Answers . With hundreds of chapter-wise questions & answers on Basic Electronics, this is the most comprehensive question bank on the entire internet.

In addition to reading the questions and answers on my site, I would suggest you to check the following, on amazon, as well: