Multiple Choice Questions and Answers on Web Design

PCBWay

You will find lots and lots of MCQs on Web Design. I have arranged the questions and answers in such a manner that by the time you reach the end of it, you would have mastered a lot of concepts regarding web design.

Question 1 : What is a CMS in web design

a) Content Management System

b) Creative Management System

c) Content Mixing System

d) Creatives Managerial System

Answer : a (Content Management System)

Question 2 : To make your website mobile friendly, you can make your website

a) Responsive

b) Reactive

c) Fast Loading

d) Light

Answer : a (Responsive)

Question 3 : What does CSS stand for

a) Current Style Sheets

b) Current Sheets Style

c) Cascading Style Sheets

d) Cascading Sheets Style

Answer : c (Cascading Style Sheets)

Question 4 : Which of the following statements is false

a) You can make a website without using HTML

b) You can make a website without using PHP

c) You can make a website without using CSS

d) You can make a website without using Javascript

Answer : a (You can make a website without using HTML)

Question 5 : What is WordPress

a) It is a software used to press text

b) It is a text formatting software

c) It is a CMS (Content Management System)

d) It is mail service

Answer : c (It is a CMS)

Question 6 : SQL stands for 

a) Structured Query Language

b) Statistical Query Language

c ) Superior Questions Lot

d ) Standard Query Lot

Answer : a (Structured Query Language)

Question 7 : Which of the following is true about Javascript

a) It is a server side scripting language

b) It is client side scripting language

c) It is a Software

d) It is a database

Answer : b (It is client side scripting language)

Question 7 : Which of the following is true about PHP

a) It is a server side scripting language

b) It is client side scripting language

c) It is a Software

d) It is a database

Answer : a (It is a server side scripting language)

Question 8 : Which of the following is true 

a) You need a server to host your website files

b) You don’t need a server to host your website files

c) You can create a website without using HTML

d) You can’t create a website without a CMS

Answer : a (You need a server to host your website files)

Question 9 : Which of the following softwares could be used to build a website

a) Power Point

b) Excel

c) Dream Weaver

d) ERP

Answer : c (Dream Weaver)

Question 10 : Which of the following is not a CMS

a) WordPress

b) Drupal

c) Magneto

d) SAP

Answer : d (SAP)

Question 11 : Which of the following statements is false about hosting

a) Shared hosting is cheaper than dedicated hosting

b) Shared hosting is safer than dedicated hosting

c) Dedicated hosting is safer than shared hosting

d) Though more expensive than shared hosting, Dedicated hosting is more secure

Answer : b (Shared hosting is safer than dedicated hosting)

Question 12 : Which of the following is not a web hosting company

a) Hostgator

b) Blue Host

c) WPX Hosting

d) Facebook

Answer : d (Facebook)

Question 13 : Which of the following statements is true

a) The web designer shouldn’t just be concerned about the looks but also about user interface

b) Usability is very important in web design

c) a and b

d) None of the above

Answer : c ( a & b)

Question 14 : Which of the following is true

a) Extensive use of Flash is bad from usability point of view

b) Design should be free from clutter

c) Looks are more important than Usability

d) a & b

Answer : d (a & b)