Q131. The operating system is the most common type of …… Software

a) Communication
b) Application
c) System
d) Word processing software

Answer : c

Q132.Which components appear in the initial windows start up display?

a) Dialog box
b) Task bar
c) Start menu
d) All of the above

Answer : b

Q133.Taskbar is used for

a) Navigation program
b) Switching between program
c) Start a program
d) All of above

Answer : d

Q134.When a peripheral device needs immediate attention from the operating system, it generates a(n)

a) Interrupt
b) Spool
c) Stack
d) Page file

Answer : a

Q135. Which of the following is/are external commands?

a) Edit
b) Label
c) Sys
d) All of above

Answer : d

Q136. Which is not an external command?

a) Edit
b) XCOPY
c) Sys
d) None of the above

Answer : d

Q137. Which of the following is not essential to shut down your computer?

a) Save all opened files
b) Close all running applications
c) Switch off monitor
d) Cut off the power supply

Answer : c

Q138.You can move a window to a different position on your screen by dragging it by its

a) Move handle
b) Tail
c) Status bar
d) Title bar

Answer : a

Q139.___ is a compromise mode between Shut Down and Sleep mode because it does not consume power and remembers the current state of your desktop

a) Shut Down
b) Restart
c) Sleep
d) Hibernate

Answer : d

Q140.You should choose this mode if you don’t know how long you won’t use your computer but want to have the same desktop state when you resume

a) Shut Down
b) Restart
c) Sleep
d) Hibernate

Answer : d